Ulrika vann även Årets Bild 2020

År 2020 blev ett bra år för Ulrika Hemmingsson i Ankarsrums fotoklubb. Först blev hon klubbmästare och nu har hon även vunnit Årets Bild 2020. Jury för tävlingen var ”Fototrion”: Roy Andersen, Annie Weibull och Lyneth Yu Wennlid. Juryn tyckte bl.a. att det var en ”Underbar bild i kombination med fantastiskt ljus och dimma som delar sig genom skogen och lyser upp det mörka området.”

Ulrika berättar själv om bilden.
”En tidig och dimmig höstmorgon, släpper jag taxen Olga. Hon tar upp och jagar men den smarta bocken lurar henne. Hon tappar spåret, vänder och tar sina egna slag tillbaka till mig och upptagsplatsen.  Vi går hemåt, vid Råbockmossen börjar solens strålar bryta igenom dimman. Magiskt vackert! ”

Ulrika Hemmingssons vinnarbild ”Jakt med tax”

Kommentera