En studie i paddfotografering

Ulrika hade bjudit in fotoklubben till paddpartyplåtning hemma på sina skogsmarker mellan Ankarsrum och Vimmerby. Här följer lite bilder som speglar kvällens aktiviteter.

Vad är det som får vanligtvis sansade äldre herrar (och damer) att kräla omkring på marken, spanande ner i närmsta skogsdike? Kan det möjligen vara chansen att få porträttera vårtiga varelser i vattnet? Foto: Leif Sylvan.
Bosse och Leif kollar in kamerornas displayer för att se om det fastnat någon skönhet på bild. Foto: Susanne Karlström.
Inge och Stellan är helt fascinerade av skådespelet nere i diket. Foto: Susanne Karlström.
Bara en liten, liten knuff och fotografen och paddorna skulle byta plats. Foto: Susanne Karlström.
”Titta, dom där båda paddorna håller på och gör nya paddor!” Ulrika har upptäckt två intimt kärvänliga paddor. Foto: Leif Sylvan.
Ulrikas båda kärvänliga paddor. Foto: Ulrika Hemmingsson.
Det fanns en mängd paddor i dikena i skogen, här kommer två av dem och simmar förbi. Foto: Sture Sternegård.
Det var inte bara i dikena det fanns paddor, även ute i gölen simmade flera exemplar. Fotot taget med motsvarande 900 mm brännvidd på fri hand, stående på gölens gungfly. Tack och lov att det finns bildstabilisatorer! Foto: Leif Sylvan.
En del paddor försökte gömma sig på botten av dikena, men på vissa ställen nådde solstrålarna ändå ner och avslöjade dem. Foto: Leif Sylvan.
För den som inte tyckte att paddor är världens vackraste skapelse så fanns det mycket annat att fota också, t.ex. utslagen vide. Foto: Sture Sternegård.
Och även nyutslagna musöron på björkarna. Foto: Ulrika Hemmingsson.
En och annan rödhake underhöll oss med sina jollrande drillar. Foto: Ulrika Hemmingsson.
Här sitter fotograferna nere vid sjön och väntar på kvällens förtäring. Foto: Ulrika Hemmingsson.
Som avslutning på kvällen serverade grillmästare Mikael och kvällens värd Ulrika korvar till alla församlade fotografer. Foto: Sture Sternegård.
”Den här bilden måste du ta med”, sa Sture. Jag var ytterst tveksam eftersom jag vet att inget foto hittills har lyckats göra min skönhet rättvisa, men det får väl gå för den här gången. Foto: Sture Sternegård.
Mätta och belåtna på alla sätt och vis, och tacksamma till värden Ulrika för kvällens alla upplevelser, så traskade vi hemåt i den nedgående solens sista strålar. Foto: Leif Sylvan.

Kommentera